Why nuclear power sucks

why-nuclear-power-sucks

 

Timeline of Insanity

Even if, before the first languages, early man had operated a nuclear power plant, it’s nuclear waste would still not be safe!

5 comments

 1. Één van de grootste problemen met nucleaire energie vandaag is dat bangmakerij van dit type ervoor zorgt dat er veel te weinig research in gedaan wordt om BETERE alternatieven te vinden dan splijtstoffen die afval produceren met zo’n belachelijk lange halveringstijd. ‘t Is een zeer stom paradox.

  “According to some toxicity studies, the thorium cycle can fully recycle actinide wastes and only emit fission product wastes, and after a few hundred years, the waste from a thorium reactor can be less toxic than the uranium ore that would have been used to produce low enriched uranium fuel for a light water reactor of the same power.”

  https://en.wikipedia.org/wiki/Thorium_fuel_cycle
  Leet maar es rustig door 😉

 2. Ik vind het jammer dat mensen dit steeds bangmakerij noemen. Het afval waar ik het hier over heb is echt. Het heeft echt een halfwaardetijd van minstens 100.00 jaar. Het wordt echt aan de lopende band geproduceerd door kerncentrales die ongeveer 30 jaar lang energie leveren. En het ligt echt (gepland tot het jaar 2130, daarna zien we wel weer verder) bovengronds opgeslagen bij COVRA op het Industrieterrein Vlissingen-Oost.

  Wat gaan we daarmee doen dan? Geef daar eens antwoord op anders?

  Je link naar Thorium reactors die al jaren genoemd worden, alleen niet echt gebouwd, heb ik natuurlijk allang gelezen. Maar Thorium reactors bestaan (nog) niet. Net als kernfusie. En eerlijk gezegd zie ik kernfusie sneller commercieel interessant worden dan Thorium.

  Een concreet probleem waar we nu mee wortelen wegwuiven omdat er in theorie een oplossing voor zou kunnen bestaan is niet echt pragmatisch. Voor het afval dat uit de huidige centrales komt zou iedereen bang moeten zijn.

 3. Thanks Tia. Normally I remove comments like these because they are pretty generic and usually just a way to advertise your own website through the link on your username. However, looking at your website, I think you are actually one of the people I don’t mind helping with some traffic so there you go.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s