Meer dan 1000 COVID-19 doden in NL

In Februari en Maart veroorzaakte COVID-19 in Nederland meer dan 1000 doden. Toch is het pas net begonnen. De grafiek Totaal infecties ziet er bijna uit als een logaritmische curve en het Totaal overleden loopt achter op die grafiek dus er komen nog veel meer sterfgevallen aan.

Het goede nieuws is dat de maatregelen die nu genomen zijn in Nederland wellicht behoorlijk effectief zijn. Het is nog te vroeg om te juichen, maar een optimist ziet in de grafiek van Nieuwe infecties een kentering ontstaan. Hopelijk zet die door. We zien daardoor ook eindelijk de eerste afvlakking van de nagenoeg logaritmische curve in het Totaal infecties. Er is hoop!

covid-19-NL-februari-maart

Een wijze man zei me dat ik de grafiek moest uitsplitsen, dus bij deze. Bedankt Joris!

De grafiek met het aantal Sterfgevallen per dag is heel wisselvallig. Door de nog relatief lage aantallen is hier nog veel toeval in het spel.

Bron: RIVM

…die het ons niet echt makkelijk maakt. Rapporteerden ze in eerste instantie nog alle dagen op één pagina, nu lijkt alle historische data ineens verdwenen en zien we alleen nog de laatste dag… Ook in de zoekfunctie kon ik de historische gegevens niet terugvinden. Gelukkig had ik alles bijgehouden in een spreadsheet.

Zie ook: Verloop COVID-19 infecties in Nederland over de tijd

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s